Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο απόηχος των δύο συναυλιών στις Βρυξέλλες (video)

Όταν οι Έλληνες συνεργάζονται τότε ο σκοπός πετυχαίνει. Ο Ελληνικός Κύκλος Σύγχρονων Μελετών σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων από το 3ο Ευρωπαικό σχολείο Βρυξελλών, το Τ.Ε.Γ. Midi και το Τ.Ε.Γ. Singelijn, το Σάββατο 23 και τη Κυριακή 24 Ιουνίου, διοργάνωσαν συναυλία με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες στο χώρο του De Lijsterbes Théâtre. Το σύνολο των εισόδων διατέθηκε για την επιδότηση του ενοικίου του ελληνικού σχολείου στο Anderlecht. Επιπλέον το ΤΕΓ Singelijn, κατόπιν ψηφίσματος του συλλόγου, έκανε και δωρέα χρηματικού ποσού υπέρ του σκοπού της συναυλίας. Το παρόν στη συναυλία έδωσαν πολλά γνώριμα πρόσωπα από τους διοργανωτές, από το χώρο της εκπαίδευσης καθώς και από την Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, οι οποίοι βρίσκονταν από νωρίς στο χώρο.
Ο πρόεδρος του Ελ.Κ.Σ.Μ κ. Μανόλης Αλεξάκης καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε τη σημασία που είχε η βοήθεια των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα αυτή του κ. Νίκου Στόγιου.
Τη συναυλία άνοιξαν οι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Ευρωπαϊκού  σχολείου Βρυξελλών και ακολούθησαν οι μαθητές του ΤΕΓ Midi. Οι μαθητικές χορωδίες τραγούδησαν γνωστά τραγούδια του μουσικού-συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου όπως «Πλατεία Βάθης» και «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες». Η μουσική υποστήριξη έγινε από την Αρετή Προσήλια.
Στο Β’ μέρος της συναυλίας οι αδερφές Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή ερμήνευσαν τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου και παρουσίασαν συλλογές  όπως «Προσανατολισμοί», «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Αργοναύτες», «Λαϊκά Προάστια», «Μονόγραμμα», καθώς και ξενόγλωσσα τραγούδια όπως το Ederlesi (παραδοσιακό τσιγγάνικο της Γιουγκοσλαβίας) και Soledao (πορτογαλικό fado).
Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τον Ηλείο μουσικοσυνθέτη να ανεβαίνει στη σκηνή, όπου έπαιξε πιάνο και τραγούδησε συνοδεία των αδερφών Βουγιουκλή.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου