Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 & 24 ΙΟΥΝΙΟΥ με τις ΣΟΥΖΑΝΝΑ και ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ


23-24/06/12: Συναυλία, De Lijsterbes, Lijsterbessenbomenlaan 6, 1950, Kraainem, Ηλίας Ανδριόπουλος – Συνεργασία συλλόγων γονέων ελληνικών σχολείων.

3 σχόλια:

  1. Η χορωδία Πύργου τιμά τον Ηλία Ανδριόπουλο


    Η μικτή χορωδία Πύργου τιμά τον Ηλείο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, μέσα από μία μουσική βραδιά που αναμένεται να πραγματοποηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Θέατρο Απόλλων.

    Όπως ανέφερε η πρόεδρος της μικτής χορωδίας Πύργου κ.Ρούλη Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Λάτσειο, πρόκειται για δύο ώρες πολιτισμού σε κλίμα φιλικό, όπου θα ακουστούν επιλεγμένα μουσικά έργα του Ηλία Ανδριόπουλου. Την οχρήστρα θα διευθύνει ο Θοδωρής Παναγόπουλος, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται η Τζένη Λάγιου.

    Ο κ.Ηλίας Ανδριόπουλος έχει καταγράψει μεγάλο έργο στην πορεία του, μέσα από μελοποιήσεις έργων αλλά και με τη συγγραφή δύο βιβλίων: Την "Αφήγηση των ήχων" και τις "Αντι-ηχήσεις". Πολλές χορωδίες σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τον τιμούν, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από όλο το έργο του.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος, "αυτό που γίνεται στην Ηλεία είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και συγκινητικό για μένα. Ενεργοποιεί τα πιο λεπτά μου συναισθήματα, καθώς οι φίλοι μου εδώ είναι αμέτρητοι."

    Και συνέχισε λέγοντας "Ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο της Χορωδίας και το Διοικητικό Συμβούλιο για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία τους σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Έχουμε ανάγκη από τέτοιους είδους εκδηλώσεις, καθώς σαν χώρα, έχουμε μπει σε μία τραγωδία και δε γνωρίζω σε ποια πράξη της βρισκόμαστε. Ελπίζω μόνο να είναι ανώδυνη."

    Ακόμη, σημείωσε ο κ.Ανδριόπουλος, ότι "ο τόπος αυτός δεν παράγει μόνο πολιτικούς αλλά γεννά και πνευματικούς δασκάλους και αγωνιστές. Ο πολιτισμός είναι η ζωή μας, η καθημερινότητά μας, τα συναισθήματα μας. Μέσα στους αιώνες μας κράτησε η γλώσσα μας και ο πολιτισμός μας άλλωστε."

    "Δυστυχώς όμως, οι πρωτοβουλίες αυτές δε βοηθιούνται από το κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού. Και εάν η πόλη δεν έχει πολιτισμό, τότε είναι μία πόλη νεκρή", κατέληξε.



    Σχετικό video: www.youtube.com/watch?v=pYKTg7airLk&list=UUxdH9WhwxnbPcN_1BZnyGug&index=1&feature=plcp





    πηγή: www.iliapost.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέκα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα σε γενιές και γενιές Ελλήνων, τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου, περιλαμβάνει η εκδήλωση - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Ηλείου μουσικοσυνθέτη, που θα παρουσιάσουν αύριο, στις 9 το βράδυ, στο «Θέατρο Απόλλων» τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Πύργου. Τη Χορωδία διευθύνει ο κ. Θοδωρής Παναγόπουλος, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει η κα. Τζένη Λάγιου.

    Χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μικτής Χορωδίας Πύργου παραχώρησε, μαζί με τον Ηλείο μουσικοσυνθέτη, συνέντευξη τύπου με την πρόεδρό της κα. Ρούλη Κωνσταντοπούλου να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χρόνια τώρα τραγουδάμε τα τραγούδια του συνθέτη, πριν ακόμα μάθουμε ότι κατάγεται από την περιοχή μας». Παράλληλα, η κα. Κωνσταντοπούλου παρουσίασε τα έργα του Ηλία Ανδριόπουλου «Αφήγηση των ήχων» και «Αντηχήσεις», ενώ αναφέρθηκε στη ζωή του συνθέτη.

    Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο κ. Ηλίας Ανδριόπουλος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πολλές χορωδίες με τιμούν παρουσιάζοντας αποσπάσματα των έργων μου. Εδώ όμως, είναι κάτι ξεχωριστό για μένα και συγκινητικό. Αυτή η τιμή και αναγνώριση ενεργοποιεί τα πιο λεπτά μου συναισθήματα καθώς οι φίλοι και οι γνωστοί σε αυτό τον τόπο με αγαπούν. Ανταποδίδω την τιμή και την αγάπη που μου δείχνουν».

    Συνεχίζοντας ωστόσο ο κ. Ανδριόπουλος εξέφρασε και ένα παράπονο λέγοντας: «Δε στηρίζομαι στις προσπάθειές μου από την Πολιτεία. Δε δίδεται σημασία σε τέτοιου είδους πράγματα. Αν το Υπουργείο Πολιτισμού υπάρχει για να εναλλάσσονται τύποι σαν το Γερουλάνο, καλύτερα να κλείσει, να μην υπάρχει, γιατί δεν παράγει κανένα έργο. Αυτός ο τόπος δεν παράγει μόνο πολιτικούς, αλλά καλλιτέχνες και πολιτισμό. Προσπάθησαν να μας στεγνώσουν από συναισθήματα και αξίες».


    πηγή: www.patrisnews.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το χέρι στην καρδιά μίλησε χθες το πρωί στο IONION FM ο καταξιωμένος Ηλείος συνθέτης, Ηλίας Ανδριόπουλος. Με αφορμή τη συναυλία – αφιέρωμα στο έργο του από τη Μικτή Χορωδία Πύργου, σήμερα το βράδυ στο θέατρο Απόλλων, ο κ. Ανδριόπουλος σχολίασε τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
    «Απαγόρευσα στο ΠΑΣΟΚ να μεταχειρίζεται το τραγούδι μου, γιατί δεν υπήρχε λόγος να το επιτρέψω, έτσι όπως έχει καταντήσει», δήλωσε ο συνθέτης, αναφερόμενος στο τραγούδι «Θα σε ξανάβρω στους Μπαξέδες» και στην απόφασή του να μην επιτρέπει στο κόμμα να το χρησιμοποιεί σε συγκεντρώσεις του. Και συνεχίζει : «Ποτέ η τέχνη και ένα καλό τραγούδι δεν υπηρέτησε ένα τύραννο, ένα δήμιο, ένα προδότη». Αναφέρθηκε ακόμα απαξιωτικά στους τελευταίους υπουργούς που πέρασαν από το υπουργείο Πολιτισμού, σημειώνοντας ότι αν συνεχιστεί η εναλλαγή από ανάλογα άτομα καλύτερα να καταργηθεί το υπουργείο, το οποίο όπως ανέφερε χρηματοδοτεί δράσεις μόνο για το Μέγαρο Μουσικής και ένα ανύπαρκτο Φεστιβάλ Αθηνών. Σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση της χώρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα βιώνει μια τραγωδία. Η χώρα έχει εισέλθει σε ένα σκοτεινό τούνελ, με ευθύνη των πολιτικών. Ο κ. Ανδριόπουλος δήλωσε κουρασμένος από την συνεχή παρουσία πολιτικών προσώπων στα ΜΜΕ, λες και δεν υπάρχει άλλη φωνή σε αυτή την χώρα. Αντιπρότεινε να ακουστεί ο λαός και οι πνευματικοί άνθρωποι. Για τον ελληνικό λαό σχολίασε ότι δεν έχει απεμπολήσει τις ηθικές αξίες και θεωρεί υγιή αντίδραση, το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. «Ενοχλήθηκε από την επιδρομή λοιδοριών από το ιερατείο των Βρυξελλών, αλλά ο λαός δεν υπέκυψε στην τρομοκρατία από τα μέσα και έξω κέντρα». Όσο για την Ευρώπη σχολίασε ότι δεν την αναγνωρίζει. Ο κ. Ανδριόπουλος έδωσε κουράγιο στον ελληνικό λαό τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, με μεγάλη πολιτισμική παράδοση και αν έφτασε σε δύσκολη κατάσταση από τη φαυλότητα των πολιτικών, οι Έλληνες δεν πρέπει να πτοηθούν. «Το ψέμα κυριάρχησε, δεν πάει άλλο», ανέφερε ο συνθέτης.
    Μιλώντας από την Ηλεία που έχει επιλέξει πλέον για μόνιμη κατοικία 6 μήνες το χρόνο, ανακοίνωσε ότι έρχεται στην περιοχή για να γράψει μουσική κατ' αποκλειστικότητα, καθώς ο «ιερός» τόπος του δίνει έμπνευση και αυτή την περίοδο γράφει το τρίτο του βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο με τίτλο «Το αίνιγμα της εποχής».
    Τέλος,χαρακτήρισε παράδοξο γεγονός ένας τόσο πλούσιος νομός, με δυναμική κοινωνία να είναι τελευταίος σε ανάπτυξη, συμπλήρωσε ότι υπάρχει τοπικό πολιτικό έλλειμμα και ζήτησε από αυτούς που διοικούν τον τόπο να προβληματιστούν.

    Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: www.ionionfm.gr/player.php?clipid=42273&Narea=ΗΛΕΙΑ,&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

    πηγή: www.ionionfm.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή